Ikaalisten Golf

Ajankohtaista

Oman tasoituksesi voit tarkistaa NexGolfista tunnuksillasi

Tasoitusten vuositarkistus (HR) on tehty IkG:n jäsenille 18.1.2017

Euroopan golfin kattojärjestö (EGA) lanseerasi tälle vuodelle uuden laskentamallin tasoitusten vuositarkatukseen. Se kantaa nimeä Handicap Review eli HR. Suomessa puhutaan edelleen tasoituksen vuositarkastuksesta.

 

Idea on yksinkertaisuudessaan verrata pelaajan tasoitusta saman tasoitusryhmän pelaajiin ja määrittää, melko monimutkaista, laskukaavaa käyttäen onko pelaajan tasoitus hänelle oikea.

 

Yleensä HR ei puutu pelaajan tasoitukseen, mutta tarvittaessa tasoitusta tarkistetaan jompaan kumpaan suuntaan. Tasoitusryhmässä 1 (HCP 0–4,4) tasoitus voi muuttua 1,0 lyöntiä, tasoitusryhmässä 2 (4,5–11,4) 2,0 lyöntiä ja tasoitusryhmissä 3–5 (11,5–36) 3,0 lyöntiä. Vanhassa AHR:ssä liikkumaväli oli maksimissaan 2,0 lyöntiä.

 

Tarkastus tehdään lähtökohtaisesti heti kun se mahdollista tehdä, eli kun pelaaja saa kasaan vaaditut kahdeksan tasoituskorttia. Jos pelaaja ei kauden mittaan jätä kahdeksaa korttia, tehdään tarkistus vuodenvaihteessa. Tällöin kaivetaan naftaliinista vanhemmat kortit, kuitenkin niin, että vain 12 viime kuukauden aikana pelatut kortit huomioidaan.

 Ikaalisten Golf | Yliskyläntie 1411, 39580 RIITIALA | puh. 03 458 5210 | mail: ikaalisten.golf@ikg.fi | www.ikg.fi  Facebook   Ikaalisten Golf