Ikaalisten Golf

Seuraottelu BG - IkG  21.7.2017

Kausi on edennyt jo puoliväliin kuin huomaamatta. Kaikkialla valitellaan kenttien huonosta kunnosta.  Sen havaitsin mm. Joroisissa Kartanogolfissa SM-kisoissani ja kuunnellessani pelikaverien puheita. Paikoin kilpailuihin osallistuminen on vähentynyt, kun väki ei tunne päässeensä pelikuntoon. Seurassamme on kautta aikain kasvanut huippupelaajia ja samalla hyviä kilpailun järjestäjiä; kohdistan kiitokset tässä seuran ykköspelaajalle Henri Sarinille.  Hän puolustaa Lionsin Suomenmestaruuttaan saman aikaan, kun muut lähtevät kisaamaan ainoaan vierasseuraotteluumme Kauhajoelle.  Joukkue on koossa perjantain 21.7. retkeen. Viime vuoden huikeaa voittoa kotikentällä lähdemme puolustamaan. Kotikenttäetu on aina huomioitava ja myös se, jos kunnioitettava vastustaja saa ykköspelaajansa mukaan, matka voi muuttua lähinnä ystävyysvierailuksi.  Mutta joukkuehengessä on voimaa, sen toivon nousevan esiin nytkin, on sitten tulos mikä tahansa!  

Seurajoukkueen kapteeni

Kapteenin mietteitä 3/2017

Illan (28.6) klubikisa kirvoitti kirjoittelemaan.  Parikymmentä vuotta sitten seuran silloisen kapteenin Juho Kotilan aloitteesta kehitetty klubikisa voi hyvin. Pelaajia oli illan kisassa 34 ja terassi kesäisen sään merkeissä oli tunnelmaa täynnä

Keskikesän scramble (30.6) veti pelaajia hyvin ja 14 väylän kisa ei venähtänyt pitkäksi, vaikka pelaajia oli kentällä lähes 80.  

Kaksi seuraottelua on edessä. Keskiviikon (5.7) klubikisassa saa IkG vastaansa KGS:n pelaajia Kankaanpäästä. Kisa on avoin kaikille ja pelataan 14 reikäisenä kello 17 alkaen.

Kesän vierasottelu on sitten 21.7. Kauhajoella, jonka pelaajia katsastetaan par’aikaa. Talven aikana on käyty keskustelua joukkueiden koosta ja odottelen isäntäseuran ehdotusta puitavaksi.  Jonkinlaista supistusta pelaajien määrään on odotettavissa.  Tavoitteena on kuitenkin antaa isännille kunnon vastus niin, että linja-autossa on tunnelmaa myös paluumatkalla.

Turvallisuus on kentällä kaiken A ja O. Siinä tulee pelaajan oman lyömisen vastuun lisäksi myös edellä menijöiden vastuu siitä, että edetään normaalien käytöstapojen mukaisesti.  Erityisesti kenttämme kaksi viimeistä väylää sitä edellyttävät.  Kun lippu nostetaan takaisin reikään, on se merkki siitä että väylä on vapaa pelattavaksi.  Lipun noston jälkeen on syytä edetä pois greenin läheisyydestä ripeästi seuraavalle tiiauspaikalle tai viimeiseltä väylältä tielle. Tuloksia ei pidä jäädä merkitsemään tai ihmettelemään greenin läheisyyteen, jos perässä tulijoista on havaintoa.

Toinen asia johon olen kiinnittänyt huomiota, on paalut ja niiden asennot. Ehdotankin, että jokainen pelaaja jatkossa korjaa out- ja vesiestepaalut suoraan ja paikalleen, jos sellaisen lähistöllä huomaa.  Teen sitä joka kierroksella, mutta yksin ei kaikkea ehdi.

Laadin jokin aika sitten seuran kapteenin ”käyttöohjeen” liiton vuonna 2014 julkistetusta mallista, jota voisi seuraavaa vuotta varten viilata käyttöön. Sovellan sitä tarvittaessa nytkin siltä osin kuin se sisältää kapteenin velvoitteita.  Painopiste on turvallisuudessa ja kentän pelaamiseen liittyvien ohjeiden ajantasaisuudessa. 

Kapteeni


Kapteenin mietteitä 2/2017

Kevään 2017 heikot pelisäät ovat  vaikuttaneet peli-innon heräämiseen ja greenit kautta maan ovat kärsineet ja kärsivät edelleen  sään vaikutuksista. Ensimmäisen kerran lähes kesäisessä kunnossa olevilla greeneillä sain pelata vasta 19.5. Meri-Teijossa seniortourin kisassa.

Aktiivisimmat ovat jo kisailleet kilpailuissa ja usein olen tuntenut ylpeyttä IkG:n puolesta tutuiksi tulleista nimistä palkintosijoilla, vaikka kotiseura osalla onkin jokin muu.  Golfaamisen IkG:ssä aloittaneet ovat minulle aina IKGläisiä!  

Sääntöpuolella on puhuttu paljon vuonna 2019 tulevista mullistavistakin muutoksista. Niistä aikanaan. Liiton suosittelema paikallissääntöuudistus tälle vuodelle koskee pallon liikuttamista viheriöllä vahingossa. Siitä ei saa enää rangaistusta. (Seuran paikallissäännöissä numerolla 12). Löytyy kotisivuilta. Mutta tässä myös tarkka teksti:

12. PALLON LIIKUTTAMINEN VIHERIÖLLÄ VAHINGOSSA: Pelaajan pallon ollessa viheriöllä pelaaja ei saa rangaistusta,  jos pelaaja, hänen joukkuetoverinsa, vastustajansa tai kenen tahansa caddie tai varusteet liikuttavat vahingossa palloa tai merkkinappia. Liikkunut pallo tai merkkinappi on asetettava takaisin paikalleen säännön 18-2, 18-3 ja 20-1 mukaisesti.

Tämä paikallissääntö on voimassa ainoastaan silloin, kun pelaajan pallo tai merkkinappi on viheriöllä ja sen liikkuminen on tapahtunut vahingossa.

Huom. Jos todetaan, että pelaajan pallon liikkumisen on aiheuttanut tuuli, vesi tai muu luonnollinen syy, kuten painovoima, tulee pallo pelata uudesta sijaintipaikastaan. Vastaavasti edellä mainituilla tavoilla liikkunut merkkinappi tulee asettaa takaisin paikalleen.

Seuran ja Oy:n työnjaon uudistuksen näkyvin positiivinen  muutos  on tapahtunut klubilla. Seuran muutaman  puuhahenkilön (Heikki, Marko ja Tomi)  keväisen uurastuksen jälki on tyylikäs.  Kotisivujen uusi ilme on myös tervetullut, vaikka vanhakin on ollut ihan hyvä.

Lopuksi suosittelen pron pakeille, sillä otin Kaisalta neuvoja ennen kevään kisojeni alkua ja viikossa peli oli kuin uutta. Täytyy vain toivoa, että  Meri-Teijon 2.sija hcp-sarjassa ja 16.scratchissä tasoitustilaston noin 80:ltä sijalta eivät jää kauden parhaikseni.  Kaisahan on maineikkain IkGläinen ja pysynee sellaisena kauan.

Monella kentällä avauskisa on  ”kapteenin kutsukisa”. Voisi ottaa käytännöksi tulevina vuosina Poltillakin. Tässä hengessä avasin kauden lipunnostolla ja kisan lähettäjänä. Lähtöön lisäsin pientä lisäjuonta  kysymällä pelaajilta arvion realistisesta nettotuloksestaan.  Kolmen arvio osui kohdalleen;  Jorma Rytkönen, Miikka Vainionpää ja Anssi Männistö.  Eiköhän itsetuntemus ole hyvä perusta kehitykselle.

Lopuksi totean että ensimmäinen ”jäsenen teko”-mainintani  menee Taisto Kestille lahjoituksesta seuralle. Rangelle on ilmestynyt palloja, joissa on käsin kirjoitettuna sana ”Range”. Olen katsellut löytöpallojani sillä silmällä, että seuraisin painkin Taiston esimerkkiä. Varmaan myös vanhat mailat voisivat olla seuran koulutuskäyttöön paikallaan!

Hyvää pelikautta

Pertti

 Ikaalisten Golf | Yliskyläntie 1411, 39580 RIITIALA | puh. 03 458 5210 | mail: ikaalisten.golf@ikg.fi | www.ikg.fi  Facebook   Ikaalisten Golf