Ikaalisten Golf

BG-IKG SEURAOTTELU 27.7.2018

 

Suurkiitokset venyvälle joukkueelle!

 

Ennakko-odotuksena oli, että peli on yhdestä tai kahdesta tasapelistä kiinni. Toisin kävi, 12-4 voitto sisälsi 11 voittoa ja 2 tasapeliä. Kolmesta tappiosta kahta olisin uskaltanut veikatakin. Olihan Henkalla vastassa valtakunnan tason kärkipelaajiin kuuluva Eero Peltoniemi ja Jarilla oli vastassa puolta pienemmällä tasoituksella pelaava seniori. Heiltä olisi tarvittu todella kova onnistuminen voittoon.

Turhautumiseni pelaamattomuuteeni peitin kiertelemällä kentällä autolla. Otin väliaikatuloksia. Risto ja vastustajansa olivat lopettaa ykkösen avaukseen, kun Risto johti viidellä. Kerroin että peli on dormie-tilanteessa, viisi edellä ja viisi jäljellä. Vielä on pelattava ainakin yksi reikä, ellei toinen luovuta. Niinpä he pelasivat ja Risto voitti 6/4.

Kun ryhmiä saapui klubille, oli tilanne nopeasti 3-0, sitten 6-2. Tein kierroksen autolla ja kun palasin, sihteerimme Marko varmisti, että voitto on taskussa: tilanne 11,5-3,5. Menin syömään!

Yleensä Bestball pelimuotona aina tasaisin ja ne päättyvät viimeisinä. Niin nytkin. Tyylikkäästi niissäkään ei tullut tappioita. Kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Mittareiksi pärjäämiselle sanoin ”lähtöselvityksessä”, että Hannut jos voittavat greensomensa, niin tarjoan heille kahvit. Niin kävi. Syynä oli, että vastustajilla oli paremmat tasoitukset ja lisäksi saivat pelata punaisilta. Pullakahvit odottavat klubilla Hannuja!

 

Syyt siihen, että olemme viime aikoina voittaneet kotona, on kotikentän uudistumisessa. Olemme oppineet pelaamaan vaikeilla griineillämme. Vaikka joukkue vaihtui huomattavasti kahden vuoden takaisesta ja Botnian joukkueessa oli suurempi osa vanhoja seuraottelukonkareita, niin peli koitui voitoksemme.

Ensi vuonna olisi aika panna BG kotonaan todella koville. Kertaakaan emme ole siellä vielä voittaneet.

 

Kapteeni

 

Tulokset

 

SINGEL

IKG

BG


IKG

BG

Naiset

Johanna Manninen

Marita Voittola

6/4

1

0

Veteraanit

Taisto Kesti

Heikki Ketola

6/5

1

0

Yleinen

Henri Sarin

Eero Peltoniemi

1/2

0

1


Jyrki Järventausta

Tommi Nikkola                        

2/0

1

0


Petri Kivinen

Janne Pättikangas

2/0

1

0


Heikki Mäkinen

Mikko Toivakka

1/0

1

0


Antti Rönni

Janne Tasanko

3/2

1

0

Seniorit

Jari Ruuttila

Jukka Lehtola

0/1

0

1

Yleinen

Risto Aitto-Oja

Mäkiranta Jari

6/4

1

0GREENSOMEMarko Nilosaari

Esa Kuja-Kyyny

2/3

0

1


Matti Rintamäki

Jarkko Uusitalo


Seniorit

Hannu Turunen

Olavi Kokko

1/0

1

0


Hannu Ojala

Pekka MattilaJarmo Hömmö

Jarmo Mäki-Ketola

5/4

1

0


Tuomo Hömmö

Jorma Vesala


BESTBALL


Yleinen

Marko Huhta

Juha Ahonen

0/0

0,5

0,5


Vesa Nevanranta

Thomas StoråsJuha Anttila

Mats Backlund

0/0

0,5

0,5


Tomi Tuomisto

Oskari Pättikangas


Sen+Vet

Juhani Myyrä

Olavi Toivakka

2/1

1

0


Urpo Mäkinen pun

Stefan Weckström


Naiset

Mariina Rintamäki

Terttu Kohtanen

5/4

1

0


Eleonora Printz

Riikka Koskela
YHTEENSÄ


12

4

 

 

 GOLF-ETIKETISTÄ

1.    PELAA TURVALLISESTI

2.    PELAA RIPEÄSTI

3.    HUOLEHDI KENTÄSTÄ

4.    HUOMIOI MUUT PELAAJAT  JA HENKILÖKUNTA


MI MITEN


1.    Varmista että edellä menevät ovat varmasti lyöntisi ulottumattomissa. Varmista  että muita pelaajia ei ole lähelläsi kun heilutat mailaasi.

 

2.     Peliryhmän tulee edetä niin, että etäisyys edellä menevään ryhmään säilyy   pienenä ( varsinkin kilpailuissa). Tarkkaile myös takana tulevia. Päästä   nopeammat ohi.  Myös yksin pelaajalla on samat oikeudet.

 

 

3.     Aseta lyömäsi irtoturpeet paikoilleen ja paikkaa iskemät greenillä. Mielellään   myös muutkin kuin omat, jos huomaat. Anna kenttähenkilökunnalle työrauha.

 

4.    Pyri säilyttämään peli-ilo kentällä - niin oma kuin muidenkin. Anna muille  keskittymisrauha. Ainoa huuto kentällä on FORE. Myöskään klubilla ”ei huudella vieraisiin pöytiin”. Hillitty käytös kuuluu golfiin. Riemua ei toki tarvitse peittää, jos se on purkautuakseen. Seuraapa  miten muilla kentillä tämä menee.

 

Nämä ohjeet on laadittu greencard-kurssilaisille mutta sopii kaikille aina noudatettaviksi!

 

Yksinkertaista mutta niin helposti unohtuvaa. Vai mitä!

 

Kapteenit

 

 

 

Seuraottelu BG - IkG  21.7.2017

Kausi on edennyt jo puoliväliin kuin huomaamatta. Kaikkialla valitellaan kenttien huonosta kunnosta.  Sen havaitsin mm. Joroisissa Kartanogolfissa SM-kisoissani ja kuunnellessani pelikaverien puheita. Paikoin kilpailuihin osallistuminen on vähentynyt, kun väki ei tunne päässeensä pelikuntoon. Seurassamme on kautta aikain kasvanut huippupelaajia ja samalla hyviä kilpailun järjestäjiä; kohdistan kiitokset tässä seuran ykköspelaajalle Henri Sarinille.  Hän puolustaa Lionsin Suomenmestaruuttaan saman aikaan, kun muut lähtevät kisaamaan ainoaan vierasseuraotteluumme Kauhajoelle.  Joukkue on koossa perjantain 21.7. retkeen. Viime vuoden huikeaa voittoa kotikentällä lähdemme puolustamaan. Kotikenttäetu on aina huomioitava ja myös se, jos kunnioitettava vastustaja saa ykköspelaajansa mukaan, matka voi muuttua lähinnä ystävyysvierailuksi.  Mutta joukkuehengessä on voimaa, sen toivon nousevan esiin nytkin, on sitten tulos mikä tahansa!  

Seurajoukkueen kapteeni

Kapteenin mietteitä 3/2017

Illan (28.6) klubikisa kirvoitti kirjoittelemaan.  Parikymmentä vuotta sitten seuran silloisen kapteenin Juho Kotilan aloitteesta kehitetty klubikisa voi hyvin. Pelaajia oli illan kisassa 34 ja terassi kesäisen sään merkeissä oli tunnelmaa täynnä

Keskikesän scramble (30.6) veti pelaajia hyvin ja 14 väylän kisa ei venähtänyt pitkäksi, vaikka pelaajia oli kentällä lähes 80.  

Kaksi seuraottelua on edessä. Keskiviikon (5.7) klubikisassa saa IkG vastaansa KGS:n pelaajia Kankaanpäästä. Kisa on avoin kaikille ja pelataan 14 reikäisenä kello 17 alkaen.

Kesän vierasottelu on sitten 21.7. Kauhajoella, jonka pelaajia katsastetaan par’aikaa. Talven aikana on käyty keskustelua joukkueiden koosta ja odottelen isäntäseuran ehdotusta puitavaksi.  Jonkinlaista supistusta pelaajien määrään on odotettavissa.  Tavoitteena on kuitenkin antaa isännille kunnon vastus niin, että linja-autossa on tunnelmaa myös paluumatkalla.

Turvallisuus on kentällä kaiken A ja O. Siinä tulee pelaajan oman lyömisen vastuun lisäksi myös edellä menijöiden vastuu siitä, että edetään normaalien käytöstapojen mukaisesti.  Erityisesti kenttämme kaksi viimeistä väylää sitä edellyttävät.  Kun lippu nostetaan takaisin reikään, on se merkki siitä että väylä on vapaa pelattavaksi.  Lipun noston jälkeen on syytä edetä pois greenin läheisyydestä ripeästi seuraavalle tiiauspaikalle tai viimeiseltä väylältä tielle. Tuloksia ei pidä jäädä merkitsemään tai ihmettelemään greenin läheisyyteen, jos perässä tulijoista on havaintoa.

Toinen asia johon olen kiinnittänyt huomiota, on paalut ja niiden asennot. Ehdotankin, että jokainen pelaaja jatkossa korjaa out- ja vesiestepaalut suoraan ja paikalleen, jos sellaisen lähistöllä huomaa.  Teen sitä joka kierroksella, mutta yksin ei kaikkea ehdi.

Laadin jokin aika sitten seuran kapteenin ”käyttöohjeen” liiton vuonna 2014 julkistetusta mallista, jota voisi seuraavaa vuotta varten viilata käyttöön. Sovellan sitä tarvittaessa nytkin siltä osin kuin se sisältää kapteenin velvoitteita.  Painopiste on turvallisuudessa ja kentän pelaamiseen liittyvien ohjeiden ajantasaisuudessa. 

Kapteeni


Kapteenin mietteitä 2/2017

Kevään 2017 heikot pelisäät ovat  vaikuttaneet peli-innon heräämiseen ja greenit kautta maan ovat kärsineet ja kärsivät edelleen  sään vaikutuksista. Ensimmäisen kerran lähes kesäisessä kunnossa olevilla greeneillä sain pelata vasta 19.5. Meri-Teijossa seniortourin kisassa.

Aktiivisimmat ovat jo kisailleet kilpailuissa ja usein olen tuntenut ylpeyttä IkG:n puolesta tutuiksi tulleista nimistä palkintosijoilla, vaikka kotiseura osalla onkin jokin muu.  Golfaamisen IkG:ssä aloittaneet ovat minulle aina IKGläisiä!  

Sääntöpuolella on puhuttu paljon vuonna 2019 tulevista mullistavistakin muutoksista. Niistä aikanaan. Liiton suosittelema paikallissääntöuudistus tälle vuodelle koskee pallon liikuttamista viheriöllä vahingossa. Siitä ei saa enää rangaistusta. (Seuran paikallissäännöissä numerolla 12). Löytyy kotisivuilta. Mutta tässä myös tarkka teksti:

12. PALLON LIIKUTTAMINEN VIHERIÖLLÄ VAHINGOSSA: Pelaajan pallon ollessa viheriöllä pelaaja ei saa rangaistusta,  jos pelaaja, hänen joukkuetoverinsa, vastustajansa tai kenen tahansa caddie tai varusteet liikuttavat vahingossa palloa tai merkkinappia. Liikkunut pallo tai merkkinappi on asetettava takaisin paikalleen säännön 18-2, 18-3 ja 20-1 mukaisesti.

Tämä paikallissääntö on voimassa ainoastaan silloin, kun pelaajan pallo tai merkkinappi on viheriöllä ja sen liikkuminen on tapahtunut vahingossa.

Huom. Jos todetaan, että pelaajan pallon liikkumisen on aiheuttanut tuuli, vesi tai muu luonnollinen syy, kuten painovoima, tulee pallo pelata uudesta sijaintipaikastaan. Vastaavasti edellä mainituilla tavoilla liikkunut merkkinappi tulee asettaa takaisin paikalleen.

Seuran ja Oy:n työnjaon uudistuksen näkyvin positiivinen  muutos  on tapahtunut klubilla. Seuran muutaman  puuhahenkilön (Heikki, Marko ja Tomi)  keväisen uurastuksen jälki on tyylikäs.  Kotisivujen uusi ilme on myös tervetullut, vaikka vanhakin on ollut ihan hyvä.

Lopuksi suosittelen pron pakeille, sillä otin Kaisalta neuvoja ennen kevään kisojeni alkua ja viikossa peli oli kuin uutta. Täytyy vain toivoa, että  Meri-Teijon 2.sija hcp-sarjassa ja 16.scratchissä tasoitustilaston noin 80:ltä sijalta eivät jää kauden parhaikseni.  Kaisahan on maineikkain IkGläinen ja pysynee sellaisena kauan.

Monella kentällä avauskisa on  ”kapteenin kutsukisa”. Voisi ottaa käytännöksi tulevina vuosina Poltillakin. Tässä hengessä avasin kauden lipunnostolla ja kisan lähettäjänä. Lähtöön lisäsin pientä lisäjuonta  kysymällä pelaajilta arvion realistisesta nettotuloksestaan.  Kolmen arvio osui kohdalleen;  Jorma Rytkönen, Miikka Vainionpää ja Anssi Männistö.  Eiköhän itsetuntemus ole hyvä perusta kehitykselle.

Lopuksi totean että ensimmäinen ”jäsenen teko”-mainintani  menee Taisto Kestille lahjoituksesta seuralle. Rangelle on ilmestynyt palloja, joissa on käsin kirjoitettuna sana ”Range”. Olen katsellut löytöpallojani sillä silmällä, että seuraisin painkin Taiston esimerkkiä. Varmaan myös vanhat mailat voisivat olla seuran koulutuskäyttöön paikallaan!

Hyvää pelikautta

Pertti

 Ikaalisten Golf | Yliskyläntie 1411, 39580 RIITIALA | p. 045 870 6995 | email: ikaalisten.golf@ikg.fi | www.ikg.fi  Facebook   Ikaalisten Golf