Poltinkoski Golf

Uudet säännöt 2019


Lataa säännöt 


Lataa Pelaajan opas 


IKAALISTEN GOLFIN PAIKALLISSÄÄNNÖT   08.08.2019 alkaen

 

1.      SISÄINEN ULKORAJA


Väylän 1 avauksessa oikeanpuoleiset OUT-paalut koskevat vain 1-väylää.


2.      VAPAUTUMINEN ESTEALUEEN VASTAKKAISELLE PUOLELLE


Pallon päätyessä estealueelle OUT-linjan kautta, voi vapautua estealueen vastakkaiselle puolelle, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua kuin missä raja ylittyi säännön B 2.1 mukaan. Sääntö on voimassa väylillä Jokivarsi/Teurulampi väylä 3 ja Teurulampi väylät 6/10, 7/11.


3.      PUDOTUSALUEET


T TTeurulampi väylä 8/12 Jos pallo on estealueella tai tiedetään tai on käytännössä varmaa, että pallo, jota ei ole löydetty on estealueella, voi pelaaja

(a) vapautua estealuesääntöjen mukaisesti (Sääntö 17.1) tai

(b) vaihtoehtoisesti pudottaa pallonsa yhden lyönnin rangaistuksella merkitylle pudottamisalueelle. Pudottamisalue on vapautumisalue Säännön 14.3 mukaisesti.

Jokivarsi väylä 9 / Teurulampi väylä 18: estealueelle menneet lyönnit, joiden ylimenokohtaa ei voida todeta, jatketaan merkityltä pudottamisalueelta.


4.      SÄHKÖJOHDOT KENTÄLLÄ

      Pallo osuu sähköjohtoon Teurulampi väylä 5: Jos pallo osuu väylällä olevaan sähköjohtoon tai paaluun on pelaajan uusittava lyönti rangaistuksetta. lyöntiä ei lasketa ja pelaajan on pelattava pallo rangaistuksetta edellisen lyönnin paikalta säännön 14.6 mukaisesti. Rangaistukset: Reikäpelissä reiän menetys, lyöntipelissä kahden lyönnin rangaistus. Mikäli pallo jää niin lähelle pylvästä, että se häiritsee pelaajan lyöntiasentoa tai hänen mailansa aiottua heilahdusrataa, toimitaan säännön 16.1 mukaan.       

          

5.      KIINTEÄT HAITAT VIHERIÖN LÄHEISYYDESSÄ

Mikäli haitta on enintään kahden mailanmitan päässä pelattavan viheriön reunasta ja pallo on enintään kahden mailanmitan päässä kiinteästä haitasta, joka sijaitsee pelilinjalla pallon ja reiän välissä, saa pelaaja vapautua haitasta rangaistuksetta.


6.      MUURAHAISPESÄ Teurulampi väylä (7/11): Muurahaispesä on kunnostettavaa aluetta, vapautuminen säännön 16.1 mukaan.


7.      TIEALUEET JA POLUT


Kaikki kentällä olevat tiet ja polut ovat kiinteitä haittoja. Vapautuminen säännön 16.1 mukaan.


8.      MITTAMERKIT KENTÄLLÄ


Etäisyyttä osoittavat 100, 150 ja 200 metrin mittapaalut ovat liikuteltavia haittoja, vapautuminen säännön 15.2 mukaisesti.

9.      Piikkikenkien käyttö kentällä on kielletty.

 

RANGAISTUS PAIKALLISSÄÄNNÖN RIKKOMISESTA

Reikäpeli; Reiän menetys

Lyöntipeli: Kaksi lyöntiä

KÄYTÖSETIKETTI: Pelaajien on otettava muut pelaajat ja kenttähenkilökunta huomioon, on kyse sitten lyöntirauhasta, turvallisuudesta, lyöntijälkien paikkaamisesta, pelinopeudesta tai muusta liikkumisesta kentällä. Usein toistuvasta etiketin vastaisesta käytöksestä voi olla seurauksena pelistä sulkeminen, määräaikainen kilpailukielto tai pelikielto.

Lisäksi voi olla olosuhteista johtuvia tilapäisiä paikallissääntöjä ja kilpailukohtaisia sääntöjä. Poltinkoski Golf | Yliskyläntie 1411, 39580 RIITIALA | p. 045 870 6995 | email: toimisto@pkg.fi | www.ikg.fi   Facebook   Poltinkoski Golf